Klijentima nudimo odnos dugoročnog partnerstva

Klijentima nudimo odnos dugoročnog partnerstva

Klijentima nudimo odnos dugoročnog partnerstva

Zaključivanjem polise osiguranja ne prestaje naša briga o osiguraniku.
Cilj naših zastupnika je stvoriti zadovoljne klijente koji će nas uvek preporučivati drugima.
Najčešća greška kod novih zastupnika je upravo u činjenici da nakon uspešno obavljene prodaje osiguranja, ne servisiraju uredno svoje klijente. Potrebno ih je češće posećivati. Iskustva naših uspešnih zastupnika govore da oni to čine barem jednom u dva meseca, a obavezno kada je klijentu rođendan i krajem svake kalendarske godine kada mu odnesemo neki prigodni poklon i malo popričamo s njim. To je prilika da osiguranika upoznamo s novim programima osiguranja, o novostima o poslovanju i druge za osiguranika prikladne informacije, ugovorimo neki novi posao s njim, a naravno i da dobijemo novu preporuku.
Dobar povod za prvi kontakt nakon uspešne prodaje osiguranja je pismo zahvalnosti. Mi ga i lično nazovemo i zahvalimo se, te prosledimo još pokoju dodatnu informaciju. Održavamo kontakt i pozivom na neki društveni događaj (izlet Put vina koji organizujemo za naše klijente ili sl.). Povoda za nazvati klijenta uvek ima, samo treba hteti i biti malo kreativan.

Nije poželjno pozivati klijenta samo da se javimo, jer bi to klijenti mogli osetiti kao dosađivanje. Svaki poziv ima neku nameru, da li je u pitanju neka dodatna informacija koja je interesantna za njega, posebna prodajna akcija, noviteti u načinu plaćanja i slično.
Što se više upoznajemo sa našim klijentima, više se upoznajemo sa njegovim potrebama (šta mu više odgovara, a šta manje), upoznajemo ga i kao osobu koja ima porodicu, određene hobije i sl. Na taj način spontano upoznajemo svoje osiguranike i gradimo prijateljski odnos kakav želi da ima većina klijenata. Pri tom imamo osećaj s kojim klijentima možetmo o tome razgovarati, a s kojima nikada nećemo doći na prijateljski nivo, razgovor s njima će uvek biti formalan, potpuno poslovan.
Nažalost na našem tržištu se prečesto dešava da zastupnici zanemaruju svoje klijente i nedovoljno ih upoznaju sa svim proizvodima i novostima koje nudi njihova kompanija.
Klijent nikada ne sme imati osećaj da smo zaboravili na njega.

I mi i klijenti želimo odnos dugoročnog partnerstva.

Naravno da do takvog odnosa ne može doći preko noći. On se gradi godinama i zahteva stalno angažovanje zastupnika: da gradi, održava i nadograđuje taj odnos.
Tako rade svi zastupnici iz naše agencije.

Tim
KapitalExtra

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *