Kucajući na vrata osiguravajućih kuća

Shvativši situaciju vremena u kome živimo i ozbiljnost posedovanja polise životnog osiguranja danas u Srbiji, jedan od naših klijenata krenuo je u potragu za Pravim zastupnikom osiguranja kako bih sebi napravio Polisu.
Iznosimo Vam iskustvo našeg klijenta kojim će se neki nasmejati, drugi čuditi, a neki će se možda prepoznati:

“ Tražeći ponude osiguranja više puta sam bila na telefonskoj vezi sa nekoliko osiguravajućih kuća u Beogradu, i bila svedok hronično loše komunikaciji i čak ne ljubaznosti zaposlenih odnosno zastupnika osiguranja, a verovali ili ne ponekad je potrebno dosta vremena da bi se uopšte došlo do osobe zadužene za prodaju osiguranja.
Naime, okrećem broj centrale jedne osiguravajuće kuće – 4 minute strpljivog čekanja (izmereno) uz melodiju s druge strane i obaveštenje da su linije zauzete. Iz čiste znatiželje odlučujem da čekam. Napokon, iz trećeg pokušaja zvanja uspevam doći do telefonskog operatera, prebacuju me savetniku za prodaju životnih osiguranja – kad gle iznenađenja – niko se ne javlja. Beskonačno strpljenje tu je okopnilo, spuštam slušalicu i idem dalje – okrećem broj drugog osiguravajućeg društva i zaključujem da ovi sa mnom nisu hteli razgovarati – šteta, jedan potencijalni osiguranik manje. U razloge nejavljanja klijent ne ulazi – naročito u današnjem vremenu kada se informacija traži odmah i sada.
A onda sasvim slučajno na internetu dobijam kontakt telefon agencije koju odmah pozivam. Iznenadjujuće ljubaznim, za današnje vreme, prijatnim glasom , sa druge strane žice, savetnica za životna osiguranja prihvata poziv i zakazuje mi sastanak. Naravno, na sastanku dobijam ponudu koja mi u potpunosti odgovara i kupujem sebi Polisu životnog osiguranja. “

Komunikacija i smislen kontakt te ljubazna i brza usluga – sveta su pravila zastupanja u osiguranju. Svakako uz sve to se podrazumeva dobra podloga i znanje o samom proizvodu osiguranja. Naime, mali je broj kvalitetnih zastupnika, koji su brzi, na usluzi, te znaju svoj posao i pravila, a upravo su oni pravi promoteri osiguravajuće struke i osiguravajućih društva u Srbiji.
Zaključujemo: Posmatrajući slučaj našeg klijenta – treba istaknuti važnu činjenicu – cilj je bio kupiti osiguranje. Jednostavno se nameće pitanje – da li bih danas imao polisu životnog osiguranja da nije slučajno došao do kvalitetnih savetnika iz agencije KapitalExtra, ili da je nastavio i dalje da kuca na vrata ostalih osiguravajućih društava u Beogradu?
Ne želimo ovim hvaliti nas. Hoćemo da podržimo one zastupnike koji svoj posao rade ispravno, a u isto vreme svim budućim klijentima želimo da kucajući na vrata osiguravajućih kuća dobiju istinitu i pravu informaciju.

Tim
KapitalExtra

Posted in Uncategorized.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *