Planiranje privatne penzije – rente Kako?

PRIVATNA DEVIZNA PENZIJA

PRIVATNA DEVIZNA PENZIJA

Privatna penzija je za većinu ljudi jedini put do finansijski zbrinute penzije. Planiranje privatne penzije prepustite stručnjaku. Kojem stručnjaku, pitate se? Klijenti bi profitirali kroz odnos sa jednim od finansijskih savetnika iz agencije KapitalExtra. Savetnik koji po potrebi, željama i mogućnostima klijenta priprema, potpuno besplatno, za njega najbolji finansijski proizvod. Planiranje privatne penzije donosi mnogobrojne koristi kako samom budućem penzioneru tako i njegovoj porodici i naslednicima.

Državna penzija u Srbiji neizbežno klizi sa premalih 40% prosečne plate prema još manjiem postotku što se očekuje u skorije vreme. To se događa širom sveta u većoj ili manjoj meri. Ako mislite kako baš vi niste iz ove statistike zato što zarađujete više od proseka, možda će vas zanimati kako je odnos poslednje plate i prve penzije u Srbiji sada približno 50%, te takođe ima tendenciju smanjivanja u budućnosti. Kakva god bila vaša plata, zamislite kako sledeći mesec umesto plate primate penziju koja je tek nešto viša od polovine plate na koju ste navikli. Hoćete li preko noći usvojiti drugačiji stil života u skladu sa upola manjim prihodima? Ili ćete privatnom penzijom kompenzovati pad prihoda, naravno ako ste na vreme planirali, štedeli i ulagali za privatnu penziju.

Kod planiranja privatne penzije treba razmotriti proizvod koji je najprimereniji način štednje za privatnu penziju:

– mešovito osiguranje života je temelj zato što osim funkcije osiguranja ima i štednu komponentu.

Takođe i dodatna osiguranja od teških bolesti pa osiguranje od nezgode i td. Životno osiguranje osigurava naš život. Samim tim i novac koji ulažemo. Na taj način štitimo svoju porodicu od dodatnih finansijskih nevolja u slučaju nesposobnosti za rad ili naše smrti. Ušteđena suma osiguranja jednoga dana biće vaša privatna penzija.

Najvažnije je osvestiti potrebu odgovornosti za lični standard u penziji pa krenuti sa planiranjem, štednjom i ulaganjem za privatnu penziju na vreme.

Uz finansijskog savetnika iz agencije KapitalExtra dobićete predlog za dobar početak vašeg ulaganja. Prilagodiće vašu kombinaciju ulaganja na osnovu vaših životnih želja, ciljeva i mogućnosti. Privatna penzija će omogućiti da dodatno slobodno vreme u penziji provedete bez finansijskih briga radeći ono što želite.

Šta čekate? Nikom ništa ne dajete. A dobijate!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *