Postati i ostati uspešan savetnik u osiguranju

Postati i ostati uspešan savetnik u osiguranju
image-546

Postati i ostati uspešan savetnik u osiguranju

Postati i ostati uspešan savetnik u osiguranju velik je izazov za svaku osobu koja se nađe u ovom poslu.

U vreme tržišne ekspanzije za uspeh je bilo dovoljno imati dobre socijalne veštine i kontakte, izražene prodavačke veštine.

No, situacija se znatno promenila.

Naše tržište nije, doduše, zasićeno kao u razvijenijim zemljama Evropske unije, ali je pokrivenost određenim proizvodima osiguranja znatno veća nego pre deset, petnaest godina.

Ono što se kod nas prilično promenilo su proizvodi osiguranja, tržišna konkurencija kao i kupci i njihova očekivanja.

Onaj ko u ovako izmenjenim tržišnim uslovima i svemu onome što nas očekuje želi dugoročno opstati u poslu, treba puno ozbiljnije i drukčije pristupiti. Savetnik u osiguranju koji danas želi biti uspešan treba da radi i deluje poput firme u malom, a to znači da jasno definiše poslovne planove, ciljeve, strategije, kao i instrumente kojima će to postići.

Samostalni savetnici u našoj agenciji, obavezno izradjuju lični marketinški koncept koji im korak po korak pomože da budu uspešni u osvajanju i zadržavanju klijenata.

Dipl ecc Marija Janković Kostić, marketinški stručnjak, uveliko pomaže svakom našem zaposlenom savetniku. Pomaže im da izrade svoj pojedinačni plan koji treba u potpunosti biti usklađen s marketinškim planom naše agencije. Dobar marketinški plan omogućava da se utvrde trenutne pozicije. Treba definisati poslovne ciljeve, strategije i instrumente koje primeniti kako bi ispunili zadate ciljeve. Svrha plana je da nam da orijentaciju i smer za put ka uspehu.

Agencija KapitalExtra ima svoj marketinški plan kojeg se pridržava. Samo ako se marketinški plan sprovodi, određeni postotak rasta produkcije i profitabilnosi mora postojati.

Samo uspešnim markertinškim planom postižemo uspeh u našem poslu, zadržavamo postojeće i pridobijamo nove klijente. Naši novi i postojeći klijenti mogu saznati koje konkretne koristi od saradnje s nama mogu dobiti.

Tim

KapitalExtra

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *