Savetnik u osiguranju – zanimanje koje ima budućnost

Savetnik u osiguranju – zanimanje koje ima budućnost

Savetnik u osiguranju – zanimanje koje ima budućnost

Svi oni koji su na bilo koji način aktivno učestvovali u traženju prodajnog kadra u osiguranju jako dobro znaju da je broj onih koji se žele baviti tim poslom mali, a onih koji taj posao zaista mogu i raditi, i to dugoročno, još manji.
Zanimanje savetnika ili prodavača osiguranja je očigledno i kod nas jedno od najomraženijih i najnepoželjnijih.
„Ne želim dosađivati ljudima na ulici“, „ne želim hodati od vrata do vrata i ljudima uvaljivati osiguranje“, „ne želim od prijatelja stvarati neprijatelje“; „ne mogu živeti od tog posla“ – samo su neki komentari koji se mogu čuti kad nekome ponudite ovaj posao.
Zašto?
Neosporna je činjenica da je takvom stanju doprinela i sama branša zbog prodajnih grešaka iz prošlosti, čije posledice se i dan-danas osećaju, ali i neinformisanost i neukazivanje na značaj savetnika u osiguranju, kao i perspektivu i prednosti tog zanimanja za pojedinca.
Savremena prodaja u osiguranju sve više zahteva profesionalizam.
Ko taj posao želi raditi kvalitetno i dugoročno, sve se teže njime može baviti samo usput. Branši je potreban kadar koji će taj posao prepoznati kao glavno zanimanje.
Zato je nužna kontinuirana promocija zanimanja savetnika u osiguranju.

Postati profesionalni savetnik u osiguranju u agenciji KapitalExtra predstavlja dobitnu kombinaciju kako za samog savetnika tako i za klijente.
Agencija KapitalExtra ima jedinstven način plaćanja i nagradjivanja svojih saradnika.
Uzimajući u obzir zakonsku regulativu, uvođenjem stručnog ispita, omogućava se i posedovanje Licence NBS za obavljanje ove delatnosti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *