U promociju životnog osiguranja mora se uključiti država

U promociju životnog osiguranja mora se uključiti država

U promociju životnog osiguranja mora se uključiti država

Agenciji KapitalExtra se uvek postavlja sledeće pitanje: Jesu li građani Srbije u dovoljnoj meri i kvalitetno informisani o činjenici da su životna osiguranja jedan od najprimerenijih načina štednje za treću životnu dob? Jesu li upoznati sa značajem posedovanja polise životnog osiguranja koja daje sigurnost, kako ličnu tako i cele porodice tokom radnog veka?

Tačnije, jesu li se osiguravajuća društva dovoljno uključila u edukaciju građana?

Od vrhunskih zastupnika iz agencije KapitalExtra dobijate i odgovor na postavljeno pitanje:

-Velike napore ulaže agencija KapitalExtra kako bi gradjanima u Srbiji približila pojam i dala prave i kvalitetne informacije o životnom osiguranju. U Srbiji građani, nažalost, nisu dovoljno informisani o važnosti štednje kroz životno osiguranje. Razlozi za to leže u činjenici da bi se svi važni službenici trebali aktivnije uključiti u potsticanje i stvaranje društva u kojem će se podrazumevati da svaki radno sposobni građanin u Srbiji ima polisu životnog osiguranja. Kad kažemo službenici, pritom mislimo i na državu, koja bi trebala potstaći štednju građana kroz polise osiguranja života, kao što potstiče štednju u trećem penzionom stubu. Drugi važan službenik su osiguravajuća društva, a treći svakako društvo, koje bi trebalo već u školi učiti mlade ljude zašto je važno štedeti.

No, Srpsko tržište životnih osiguranja ima veliki potencijal. Opterećeni tradicijom i očekivanjima iz prethodnog sistema, a osvešćivanjem građana o potrebi štednje za penziju u dugom roku, i srpsko tržište osiguranja će morati doživeti uzlet.

Ambicije zastupnika u našoj agenciji KapitalExtra su prilično velike. I ambicije osiguravajućih društava, naših partnera, za sledeće razdoblje je isto velika kao naše. Ali, smatramo da bi i osiguravajuća društva morala učiniti puno na edukaciji srpskog stanovništva za brži rast i razvoj sopstvene delatnosti. Naš je cilj, daljnji rast prodaje polisa životnog osiguranja. Budući da osiguravajća društva uveliko zavise od Agencija , važno je da u svom nastupu na tržištu, u smislu povećanja prodaje polisa, ujedno podižu svest i informišu gradjane o potrebi za osiguranjem.

Smatramo da osiguravajuća društva treba da budu jedinstvena i da u tome svakako dobiju i punu podršku države.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *